Nieuwsmenu

Nieuwsarchief

Zaterdag 14 november optreden bij Silvester in Leiden

Zaterdag, 14 November 2015 

De wonderbaarlijke reis van de hond Malabu (2+)

Met het verhaal van Malabu de hond, mochten we na een zomer toeren afsluiten in het Silvester Verteltheater. Speelde we van de zomer voor grote groepen en op veel kinderdagverblijven, dit keer stonden we in een klein theatertje, boven het al om bekende jeugdboekenwinkeltje Silvester.

Na een warm welkom van de een medewerkster van het theater en jeugdboekhandel. Werd het decor via een steile smalle trap naar boven gebracht. De medwerkster verontschuldigde zich nog voor de kleine opkomst, maar gaf ons zo een warm gevoel dat we met veel plezier ons voorbereidde.

We zetten ons zelf op scherp en de medewerkster gaf met een belletje door dat de kinderen en ouders naar boven kwamen. Nog even voor de zekerheid een rondje wc voor de kinderen. Waarna Murielle het startschot gaf. Na een daverende start was er bij de pinguïn een klein paniek momentje, de muziek was verdwenen, maar MIYO is niet voor zo een gat te vangen en acapella zongen we vrolijk op het ijs, zwierend en zwaaiend kwamen we zo toch nog uit deze prachtige scene. Een daverend applaus bracht  het einde voor ‘de wonderbaarlijke reis van hond Malabu’.

Terwijl de kinderen ballonnen kregen van de dieren en ze met een koekje en limonade nog na zaten te genieten gingen de kleine ogen toch snel weer naar Mirosa pad en meneer Giraf. Met veel plezier kwamen de dieren nog even naar voren voor een knuffel en een foto. Na nog een vrolijk afscheid van Maya de Bij gingen de kinderen met een goed gevoel terug naar huis.

Nu moest alles via dezelfde krappe trap terug de auto’s in, dat lukte gelukkig zonder kleerscheuren. Meneer Giraf kreeg zijn plek terug in de auto in afwachting van een nieuw avontuur.

Lieve jongens, meisjes, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en alle leden van MIYO heel erg bedankt voor de prachtige tijd die ik heb mogen hebben met ‘De wonderbaarlijke reis van de hond Malabu’. Alle geweldige repetities, een lach & een traan en de geweldige speellocaties, ik zal ze in mijn hart sluiten. Deze prachtige zomer is nu echt ten einde, terwijl de herfst wind en regen samen met Sinterklaas het land in kwam zwaaide ik nog één keer naar de auto’s met al de dieren en fietsten ik weg, op zoek naar een volgend avontuur.

Saskia Gluvers, mevrouw Beer

 

Het laatste nieuws

TERUGBLIK OP HET SEIZOEN 2017-2018 EN EEN...

10 september 2018
TERUGBLIK OP HET SEIZOEN 2017-2018 EN EEN KLEINE VOORUITBLIK. Beste lezers,   Na de zomervakantie is het weer tijd om aan het werk te gaan. De kinderen gaan weer naar school, het gewone leven gaat weer beginnen. Ook wij hebben de eerste repetities na de vakantie alweer gehad. Voor mij...

Een mooie afsluiter van ons seizoen op 10...

13 juli 2018
Een mooie afsluiter van ons seizoen op 10 juli 10 dagen na de waterlelie, op 10 juli weer heerlijk gezongen bij Hww Ametistenhorst te Den Haag. Waar we met 'n hartelijk applaus werden ontvangen door de bewoners. Met ons eerste lied "Geef mij maar Amsterdam" zat de stemming er...

De Waterlelie

13 juli 2018
Oud Hollands Liedjesconcert op 30 juni We verzamelden in de parochie van de St Jozefkerk waar het aangenaam was. Buiten was de temperatuur aan het stijgen. We zongen in met een briesje van openstaande binnenplaats deur. Nadat om 14 uur alle mensen waren gearriveerd, was het Showtime. We...

Muziek in de Tuin bij Topaz Foreschate

13 juli 2018
Muziek in de Tuin bij Topaz Foreschate   Op zondagmiddag 24 juni waren wij te gast bij Topaz Foreschate in Voorschoten. We werden vriendelijk ontvangen door Ge van der Wilk. Hij wees ons waar we konden inzingen en omkleden. Na het omkleden wilden we heel graag even in het prieeltje staan en...