Nieuwsmenu

Nieuwsarchief

Zaterdag 14 november optreden bij Silvester in Leiden

Zaterdag, 14 November 2015 

De wonderbaarlijke reis van de hond Malabu (2+)

Met het verhaal van Malabu de hond, mochten we na een zomer toeren afsluiten in het Silvester Verteltheater. Speelde we van de zomer voor grote groepen en op veel kinderdagverblijven, dit keer stonden we in een klein theatertje, boven het al om bekende jeugdboekenwinkeltje Silvester.

Na een warm welkom van de een medewerkster van het theater en jeugdboekhandel. Werd het decor via een steile smalle trap naar boven gebracht. De medwerkster verontschuldigde zich nog voor de kleine opkomst, maar gaf ons zo een warm gevoel dat we met veel plezier ons voorbereidde.

We zetten ons zelf op scherp en de medewerkster gaf met een belletje door dat de kinderen en ouders naar boven kwamen. Nog even voor de zekerheid een rondje wc voor de kinderen. Waarna Murielle het startschot gaf. Na een daverende start was er bij de pinguïn een klein paniek momentje, de muziek was verdwenen, maar MIYO is niet voor zo een gat te vangen en acapella zongen we vrolijk op het ijs, zwierend en zwaaiend kwamen we zo toch nog uit deze prachtige scene. Een daverend applaus bracht  het einde voor ‘de wonderbaarlijke reis van hond Malabu’.

Terwijl de kinderen ballonnen kregen van de dieren en ze met een koekje en limonade nog na zaten te genieten gingen de kleine ogen toch snel weer naar Mirosa pad en meneer Giraf. Met veel plezier kwamen de dieren nog even naar voren voor een knuffel en een foto. Na nog een vrolijk afscheid van Maya de Bij gingen de kinderen met een goed gevoel terug naar huis.

Nu moest alles via dezelfde krappe trap terug de auto’s in, dat lukte gelukkig zonder kleerscheuren. Meneer Giraf kreeg zijn plek terug in de auto in afwachting van een nieuw avontuur.

Lieve jongens, meisjes, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en alle leden van MIYO heel erg bedankt voor de prachtige tijd die ik heb mogen hebben met ‘De wonderbaarlijke reis van de hond Malabu’. Alle geweldige repetities, een lach & een traan en de geweldige speellocaties, ik zal ze in mijn hart sluiten. Deze prachtige zomer is nu echt ten einde, terwijl de herfst wind en regen samen met Sinterklaas het land in kwam zwaaide ik nog één keer naar de auto’s met al de dieren en fietsten ik weg, op zoek naar een volgend avontuur.

Saskia Gluvers, mevrouw Beer

 

Het laatste nieuws

Najaarsconcert op vrijdag 21 september

01 oktober 2018
Najaarsconcert op vrijdag 21 september Ons optreden bij Topaz Haagwijk op, vrijdag 21 september 2018 was het allerlaatste in onze reeks voorjaarsconcerten voor dit jaar. Voorjaarsconcert kunnen we het eigenlijk niet meer noemen nu het najaar alweer voor de deur staat! Ook het weer laat het...

Dag van het Park in Leiderdorp

01 oktober 2018
Dag van het Park in Leiderdorp We zingen vandaag voor de allerkleinsten die met hun ouders de dag van Het Park bezoeken. In plaats van op een podium zitten we tussen de kraampjes op het gras, op een kleedje, ieder van ons met een handpop. Samen met  het Schaapje Veronica, het...

Schooljaaropening Fortgensschool in...

01 oktober 2018
Schooljaaropening Fortgensschool in Voorschoten Voor de schoolvakantie van de zomer zaten wij met Jaap te brainstormen wat een leuke opening voor het nieuwe schooljaar zou zijn. We kwamen toen op thema's als vriendschap en pesten. Nu hadden wij 2 jaar geleden een hele leuke act met Oma en...

Open Monumentendag op Kasteel Duivenvoorde...

01 oktober 2018
Open Monumentendag op Kasteel Duivenvoorde  Kasteel Duivenvoorde ligt uit het centrum van Voorschoten en heeft zijn geheel eigen programmering gedurende het Weekend van Voorschoten. Op zondag was er de gehele middag  muzikale optredens zowel binnen als buiten door diverse...