Nieuwsmenu

Nieuwsarchief

Zaterdag 14 november optreden bij Silvester in Leiden

Zaterdag, 14 November 2015 

De wonderbaarlijke reis van de hond Malabu (2+)

Met het verhaal van Malabu de hond, mochten we na een zomer toeren afsluiten in het Silvester Verteltheater. Speelde we van de zomer voor grote groepen en op veel kinderdagverblijven, dit keer stonden we in een klein theatertje, boven het al om bekende jeugdboekenwinkeltje Silvester.

Na een warm welkom van de een medewerkster van het theater en jeugdboekhandel. Werd het decor via een steile smalle trap naar boven gebracht. De medwerkster verontschuldigde zich nog voor de kleine opkomst, maar gaf ons zo een warm gevoel dat we met veel plezier ons voorbereidde.

We zetten ons zelf op scherp en de medewerkster gaf met een belletje door dat de kinderen en ouders naar boven kwamen. Nog even voor de zekerheid een rondje wc voor de kinderen. Waarna Murielle het startschot gaf. Na een daverende start was er bij de pinguïn een klein paniek momentje, de muziek was verdwenen, maar MIYO is niet voor zo een gat te vangen en acapella zongen we vrolijk op het ijs, zwierend en zwaaiend kwamen we zo toch nog uit deze prachtige scene. Een daverend applaus bracht  het einde voor ‘de wonderbaarlijke reis van hond Malabu’.

Terwijl de kinderen ballonnen kregen van de dieren en ze met een koekje en limonade nog na zaten te genieten gingen de kleine ogen toch snel weer naar Mirosa pad en meneer Giraf. Met veel plezier kwamen de dieren nog even naar voren voor een knuffel en een foto. Na nog een vrolijk afscheid van Maya de Bij gingen de kinderen met een goed gevoel terug naar huis.

Nu moest alles via dezelfde krappe trap terug de auto’s in, dat lukte gelukkig zonder kleerscheuren. Meneer Giraf kreeg zijn plek terug in de auto in afwachting van een nieuw avontuur.

Lieve jongens, meisjes, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en alle leden van MIYO heel erg bedankt voor de prachtige tijd die ik heb mogen hebben met ‘De wonderbaarlijke reis van de hond Malabu’. Alle geweldige repetities, een lach & een traan en de geweldige speellocaties, ik zal ze in mijn hart sluiten. Deze prachtige zomer is nu echt ten einde, terwijl de herfst wind en regen samen met Sinterklaas het land in kwam zwaaide ik nog één keer naar de auto’s met al de dieren en fietsten ik weg, op zoek naar een volgend avontuur.

Saskia Gluvers, mevrouw Beer

 

Het laatste nieuws

Bevrijdingsconcert was een feestje

30 april 2018
In Sammersbrug beten we de spits af van onze voorjaarsoncerten   Woensdag 25 April was MIYO te gast bij WZH Sammersbrug in Den Haag. Het was voor ons de start van het seizoen met de voorjaarsconcerten. Altijd spannend zo’n eerste keer! De afgelopen weken is er keihard gerepeteerd om...

Samenwerking met Taalhuis om Nederlands nog...

30 april 2018
Zing Nederlands met me in samenwerking met het Taalhuis Zaterdag 21 april was het zover: We zongen nogmaals met het concertorkest van Laurentius Nederlandse liederen ter bevordering van de taalverwerving. Vorig jaar september hebben we de eerste aanzet gedaan. Dit werd heel goed ontvangen door...

1e Beursvloer Wassenaar bij JK Dool

30 april 2018
Beursvloer Wassenaar   Wat een ontzettend leuk initiatief, een beursvloer. Ik had er nog nooit van gehoord. Misschien u wel, misschien ook niet. Daarom even de uitleg; De bedoeling van een beursvloer is dat bedrijven en vrijwilligersorganisaties met elkaar op een evenement komen en daarbij...

Paasdienst in WZH Leilinde

09 april 2018
Paasdienst in WZH Leilinde Een week of drie geleden starten we met nieuwe liedjes. Deze keer hadden we het genoegen om met een pianiste dat te mogen doen. De repetities waren een genot. We repeteerden op ons honk in de garage, maar mochten ook een keer repeteren in Emmy's pianostudio. Dit...