Nieuwsmenu

Nieuwsarchief

TERUGBLIK OP HET SEIZOEN 2017-2018 EN EEN KLEINE VOORUITBLIK.

TERUGBLIK OP HET SEIZOEN 2017-2018 EN EEN KLEINE VOORUITBLIK.

Beste lezers,
 
Na de zomervakantie is het weer tijd om aan het werk te gaan. De kinderen gaan weer naar school, het gewone leven gaat weer beginnen. Ook wij hebben de eerste repetities na de vakantie alweer gehad.
Voor mij een goed moment om is te kijken wat we vanaf januari allemaal met elkaar beleefd hebben, en hoe dit bevallen is.
Ik heb mij vorig jaar net voor de feestdagen van 2017 aangemeld als nieuw lid bij Miyo. En ik was niet de enige. Met nieuwe en ervaren mensen gingen we vol goede moed het nieuwe jaar in.
 
De musicalliedjes die we gingen repeteren waren voor mij nieuw. Iedereen pakte de liedjes supergoed op, en we waren klaar voor het eerste optreden van 2018. Dit was op zaterdag 3 februari in de Wassenaarse bibliotheek. Wat was het leuk om dit te doen, en de wat ervaren leden hun solo’s te zien zingen.
Op dezelfde voet gingen we verder naar nog een aantal optredens met de musicalliedjes. Stukje bij beetje begonnen we elkaar steeds meer aan te voelen. We begonnen elkaar beter te leren kennen, en werden steeds meer een team!
Ook ik mocht mijn eerste solo stukje zingen in het lied ‘Goodmorning Starshine’ uit de musical Hair. Ik vond het superspannend, ook al waren het maar 4 zinnen.
Vanaf maart zijn we aan de slag gegaan met de oud Hollandse liedjes. Veel van deze liedjes had ik wel eens gehoord, maar nooit goed naar geluisterd.
Het zijn eigenlijk heel erg leuke en mooie liedjes waarbij ik heel veel plezier heb ervaren met het zingen er van.
Ook de mensen voor wie we ze zongen waren erg dankbaar dat we hun even mee terug in de tijd hadden genomen met bijvoorbeeld Gerard Cox, Conny Vandenbos en Wim Sonneveld.
 
Zelfs hebben we nog en optreden samen met Laurentius gedaan in de bibliotheek van Voorschoten, waar we met een irritante toerist en een dame in Oudhollandse kledij speels uit hebben gelegd aan de mensen van het Taalhuis Voorschoten wat er in sommige liedjes aan geschiedenis is verwerkt.
Ook heb ik mogen leren hoe het is om met een handpop kinderliedjes te zingen. Op de
Bijenmarkt in Leiden hebben we met Veronica het schaap, Mevrouw beer, Pimmetje De pinguin en Zwelgje de draak de allerkleinsten weten te vermaken met liedjes zoals in de maneschijn en de wielen van de bus.
De kinderen konden een tekening van hun favoriete figuur meenemen en mochten zelfs handjes schudden en met de handpoppen op de foto.
En dan is het nu alweer eind Augustus. Wat kunnen jullie van ons verwachten de komende maanden?
We zijn op 2 september te vinden op de Uitmarkt in Den Haag, waar we liedjes zingen van oorspronkelijk Nederlandse artiesten.
Ook zingen we op 8 september de opening met het dorpslied Parel aan de Vliet en een Beatles medley samen met het orkest Laurentius. Dit is op de cultuurmarkt in Voorschoten. Maar ook hebben we nog een aantal optredens waar we het musical repertoire met jullie zullen delen.
 
Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en ik hoop jullie ook.
 
Liefs, Rianne 

Het laatste nieuws

Een mooie afsluiter van ons seizoen op 10...

13 juli 2018
Een mooie afsluiter van ons seizoen op 10 juli 10 dagen na de waterlelie, op 10 juli weer heerlijk gezongen bij Hww Ametistenhorst te Den Haag. Waar we met 'n hartelijk applaus werden ontvangen door de bewoners. Met ons eerste lied "Geef mij maar Amsterdam" zat de stemming er...

De Waterlelie

13 juli 2018
Oud Hollands Liedjesconcert op 30 juni We verzamelden in de parochie van de St Jozefkerk waar het aangenaam was. Buiten was de temperatuur aan het stijgen. We zongen in met een briesje van openstaande binnenplaats deur. Nadat om 14 uur alle mensen waren gearriveerd, was het Showtime. We...

Muziek in de Tuin bij Topaz Foreschate

13 juli 2018
Muziek in de Tuin bij Topaz Foreschate   Op zondagmiddag 24 juni waren wij te gast bij Topaz Foreschate in Voorschoten. We werden vriendelijk ontvangen door Ge van der Wilk. Hij wees ons waar we konden inzingen en omkleden. Na het omkleden wilden we heel graag even in het prieeltje staan en...

Bijenmarkt

13 juli 2018
Bijenmarkt Op zaterdag 9 juni was MIYO aanwezig op de Leidse Bijenmarkt om de allerkleinsten te vermaken. We kwamen aan toen de markt al was opgestart. Vele gezellige kraampjes lachten ons toe. We meldde ons bij de organisatie en die verwees ons naar een plek waar we konden inzingen en -spelen met...