Nieuwsmenu

Nieuwsarchief

1e Beursvloer Wassenaar bij JK Dool

Beursvloer Wassenaar
 
Wat een ontzettend leuk initiatief, een beursvloer. Ik had er nog nooit van gehoord. Misschien u wel, misschien ook niet. Daarom even de uitleg;
De bedoeling van een beursvloer is dat bedrijven en vrijwilligersorganisaties met elkaar op een evenement komen en daarbij van tevoren aangeven wat ze te bieden hebben, en wat ze nodig hebben.
Wanneer ze dan tot elkaar komen omdat beide behoeften bij elkaar passen kunnen ze een match maken. Dit gebeurd dus allemaal met gesloten beurs.
 
Dit was de eerste keer dat er een Beursvloer in Wassenaar georganiseerd is, Miyo speelde een grote rol in de muzikale omlijsting.
Ook waren er 2 straattheater-acts om de mensen in de stemming te brengen, en zich op hun gemak te laten voelen.
Ik mocht voor 1 act een strenge koordirigente spelen met het koortje “weet je nog wel”. Mijn geweldige koor had erg lang geoefend om de mensen die op de beursvloer binnen kwamen het liedje "Weet je nog wel die avond in de regen?" te laten horen.
Dit liep volledig in de soep doordat het koor niet op het juiste moment begon te zingen, de paraplu’s die bij de act hoorde niet open wilden gaan, en de koorleden eeuwig stonden te kletsen en niet op te letten.
Ik was hier natuurlijk niet van gediend en heb drie keer de muziek stop gezet, en ben met vele excuses weer opnieuw begonnen. Daarna was ik het zat. Ik kon mijn werk niet op deze manier uitvoeren. 
Gelukkig was ik niet alleen op de beursvloer, mensen uit het publiek mochten voor het koor komen staan. Het koor had er ineens helemaal zin in, en zong de sterren van de hemel. We hadden een match gemaakt!
Ook de prijsuitreiking mochten wij verzorgen.
Uiteindelijk zijn er in totaal 68 matches gemaakt, deze matches hadden bij elkaar een maatschappelijke waarde van €91.958. Hoe geweldig is dat?!
Na de prijsuitreiking hebben we de gasten nog getrakteerd op een aantal nummers zoals; You’ve got a friend, Obladi Oblada, Heatwave en Thank you for the music.
Ik heb een superleuke dag gehad met iedereen van Miyo die aanwezig was.
 
Liefs, Rianne

Het laatste nieuws

Najaarsconcert op vrijdag 21 september

01 oktober 2018
Najaarsconcert op vrijdag 21 september Ons optreden bij Topaz Haagwijk op, vrijdag 21 september 2018 was het allerlaatste in onze reeks voorjaarsconcerten voor dit jaar. Voorjaarsconcert kunnen we het eigenlijk niet meer noemen nu het najaar alweer voor de deur staat! Ook het weer laat het...

Dag van het Park in Leiderdorp

01 oktober 2018
Dag van het Park in Leiderdorp We zingen vandaag voor de allerkleinsten die met hun ouders de dag van Het Park bezoeken. In plaats van op een podium zitten we tussen de kraampjes op het gras, op een kleedje, ieder van ons met een handpop. Samen met  het Schaapje Veronica, het...

Schooljaaropening Fortgensschool in...

01 oktober 2018
Schooljaaropening Fortgensschool in Voorschoten Voor de schoolvakantie van de zomer zaten wij met Jaap te brainstormen wat een leuke opening voor het nieuwe schooljaar zou zijn. We kwamen toen op thema's als vriendschap en pesten. Nu hadden wij 2 jaar geleden een hele leuke act met Oma en...

Open Monumentendag op Kasteel Duivenvoorde...

01 oktober 2018
Open Monumentendag op Kasteel Duivenvoorde  Kasteel Duivenvoorde ligt uit het centrum van Voorschoten en heeft zijn geheel eigen programmering gedurende het Weekend van Voorschoten. Op zondag was er de gehele middag  muzikale optredens zowel binnen als buiten door diverse...