Nieuwsmenu

Nieuwsarchief

1e Beursvloer Wassenaar bij JK Dool

Beursvloer Wassenaar
 
Wat een ontzettend leuk initiatief, een beursvloer. Ik had er nog nooit van gehoord. Misschien u wel, misschien ook niet. Daarom even de uitleg;
De bedoeling van een beursvloer is dat bedrijven en vrijwilligersorganisaties met elkaar op een evenement komen en daarbij van tevoren aangeven wat ze te bieden hebben, en wat ze nodig hebben.
Wanneer ze dan tot elkaar komen omdat beide behoeften bij elkaar passen kunnen ze een match maken. Dit gebeurd dus allemaal met gesloten beurs.
 
Dit was de eerste keer dat er een Beursvloer in Wassenaar georganiseerd is, Miyo speelde een grote rol in de muzikale omlijsting.
Ook waren er 2 straattheater-acts om de mensen in de stemming te brengen, en zich op hun gemak te laten voelen.
Ik mocht voor 1 act een strenge koordirigente spelen met het koortje “weet je nog wel”. Mijn geweldige koor had erg lang geoefend om de mensen die op de beursvloer binnen kwamen het liedje "Weet je nog wel die avond in de regen?" te laten horen.
Dit liep volledig in de soep doordat het koor niet op het juiste moment begon te zingen, de paraplu’s die bij de act hoorde niet open wilden gaan, en de koorleden eeuwig stonden te kletsen en niet op te letten.
Ik was hier natuurlijk niet van gediend en heb drie keer de muziek stop gezet, en ben met vele excuses weer opnieuw begonnen. Daarna was ik het zat. Ik kon mijn werk niet op deze manier uitvoeren. 
Gelukkig was ik niet alleen op de beursvloer, mensen uit het publiek mochten voor het koor komen staan. Het koor had er ineens helemaal zin in, en zong de sterren van de hemel. We hadden een match gemaakt!
Ook de prijsuitreiking mochten wij verzorgen.
Uiteindelijk zijn er in totaal 68 matches gemaakt, deze matches hadden bij elkaar een maatschappelijke waarde van €91.958. Hoe geweldig is dat?!
Na de prijsuitreiking hebben we de gasten nog getrakteerd op een aantal nummers zoals; You’ve got a friend, Obladi Oblada, Heatwave en Thank you for the music.
Ik heb een superleuke dag gehad met iedereen van Miyo die aanwezig was.
 
Liefs, Rianne

Het laatste nieuws

Bevrijdingsconcert was een feestje

30 april 2018
In Sammersbrug beten we de spits af van onze voorjaarsoncerten   Woensdag 25 April was MIYO te gast bij WZH Sammersbrug in Den Haag. Het was voor ons de start van het seizoen met de voorjaarsconcerten. Altijd spannend zo’n eerste keer! De afgelopen weken is er keihard gerepeteerd om...

Samenwerking met Taalhuis om Nederlands nog...

30 april 2018
Zing Nederlands met me in samenwerking met het Taalhuis Zaterdag 21 april was het zover: We zongen nogmaals met het concertorkest van Laurentius Nederlandse liederen ter bevordering van de taalverwerving. Vorig jaar september hebben we de eerste aanzet gedaan. Dit werd heel goed ontvangen door...

Paasdienst in WZH Leilinde

09 april 2018
Paasdienst in WZH Leilinde Een week of drie geleden starten we met nieuwe liedjes. Deze keer hadden we het genoegen om met een pianiste dat te mogen doen. De repetities waren een genot. We repeteerden op ons honk in de garage, maar mochten ook een keer repeteren in Emmy's pianostudio. Dit...

Doek valt voor Doesje!

09 april 2018
Doek valt voor Doesje! Op het landelijke Gluren bij de Buren speelden we nog eenmaal de reprise van ons muziektheaterstuk Doesje. Zoetermeer ging voor de eerste keer mee met de landelijke datum. Dit was onze derde keer op dit bijzondere festival. Dit keer waren we te gast bij Marcia en haar man....