Nieuwsmenu

Nieuwsarchief

1e Beursvloer Wassenaar bij JK Dool

Beursvloer Wassenaar
 
Wat een ontzettend leuk initiatief, een beursvloer. Ik had er nog nooit van gehoord. Misschien u wel, misschien ook niet. Daarom even de uitleg;
De bedoeling van een beursvloer is dat bedrijven en vrijwilligersorganisaties met elkaar op een evenement komen en daarbij van tevoren aangeven wat ze te bieden hebben, en wat ze nodig hebben.
Wanneer ze dan tot elkaar komen omdat beide behoeften bij elkaar passen kunnen ze een match maken. Dit gebeurd dus allemaal met gesloten beurs.
 
Dit was de eerste keer dat er een Beursvloer in Wassenaar georganiseerd is, Miyo speelde een grote rol in de muzikale omlijsting.
Ook waren er 2 straattheater-acts om de mensen in de stemming te brengen, en zich op hun gemak te laten voelen.
Ik mocht voor 1 act een strenge koordirigente spelen met het koortje “weet je nog wel”. Mijn geweldige koor had erg lang geoefend om de mensen die op de beursvloer binnen kwamen het liedje "Weet je nog wel die avond in de regen?" te laten horen.
Dit liep volledig in de soep doordat het koor niet op het juiste moment begon te zingen, de paraplu’s die bij de act hoorde niet open wilden gaan, en de koorleden eeuwig stonden te kletsen en niet op te letten.
Ik was hier natuurlijk niet van gediend en heb drie keer de muziek stop gezet, en ben met vele excuses weer opnieuw begonnen. Daarna was ik het zat. Ik kon mijn werk niet op deze manier uitvoeren. 
Gelukkig was ik niet alleen op de beursvloer, mensen uit het publiek mochten voor het koor komen staan. Het koor had er ineens helemaal zin in, en zong de sterren van de hemel. We hadden een match gemaakt!
Ook de prijsuitreiking mochten wij verzorgen.
Uiteindelijk zijn er in totaal 68 matches gemaakt, deze matches hadden bij elkaar een maatschappelijke waarde van €91.958. Hoe geweldig is dat?!
Na de prijsuitreiking hebben we de gasten nog getrakteerd op een aantal nummers zoals; You’ve got a friend, Obladi Oblada, Heatwave en Thank you for the music.
Ik heb een superleuke dag gehad met iedereen van Miyo die aanwezig was.
 
Liefs, Rianne

Het laatste nieuws

TERUGBLIK OP HET SEIZOEN 2017-2018 EN EEN...

10 september 2018
TERUGBLIK OP HET SEIZOEN 2017-2018 EN EEN KLEINE VOORUITBLIK. Beste lezers,   Na de zomervakantie is het weer tijd om aan het werk te gaan. De kinderen gaan weer naar school, het gewone leven gaat weer beginnen. Ook wij hebben de eerste repetities na de vakantie alweer gehad. Voor mij...

Een mooie afsluiter van ons seizoen op 10...

13 juli 2018
Een mooie afsluiter van ons seizoen op 10 juli 10 dagen na de waterlelie, op 10 juli weer heerlijk gezongen bij Hww Ametistenhorst te Den Haag. Waar we met 'n hartelijk applaus werden ontvangen door de bewoners. Met ons eerste lied "Geef mij maar Amsterdam" zat de stemming er...

De Waterlelie

13 juli 2018
Oud Hollands Liedjesconcert op 30 juni We verzamelden in de parochie van de St Jozefkerk waar het aangenaam was. Buiten was de temperatuur aan het stijgen. We zongen in met een briesje van openstaande binnenplaats deur. Nadat om 14 uur alle mensen waren gearriveerd, was het Showtime. We...

Muziek in de Tuin bij Topaz Foreschate

13 juli 2018
Muziek in de Tuin bij Topaz Foreschate   Op zondagmiddag 24 juni waren wij te gast bij Topaz Foreschate in Voorschoten. We werden vriendelijk ontvangen door Ge van der Wilk. Hij wees ons waar we konden inzingen en omkleden. Na het omkleden wilden we heel graag even in het prieeltje staan en...