Nieuwsmenu

Nieuwsarchief

Bevrijdingsconcert was een feestje

In Sammersbrug beten we de spits af van onze voorjaarsoncerten
 
Woensdag 25 April was MIYO te gast bij WZH Sammersbrug in Den Haag. Het was voor ons de start van het seizoen met de voorjaarsconcerten. Altijd spannend zo’n eerste keer! De afgelopen weken is er keihard gerepeteerd om een mooi programma samen te stellen met Hollandse liedjes. Zeker voor alle nieuwe leden was het hard werken om al die liedjes ‘uit de oude doos’ onder de knie te krijgen.
Dit concert had nog een extra oranje tintje vanwege de aanstaande Koningsdag en Bevrijdingsdag. Naast ons ‘Oud Hollandse repertoire’ hebben we daarom ook een aantal bevrijdingsliederen gezongen, en het concert afgesloten met het Wilhelmus.
Voor het optreden was iedereen wat gespannen. Het was voor sommigen een beetje haasten om op tijd aanwezig te zijn, en op het laatste moment hebben we nog wat veranderingen in de zang doorgevoerd.
Tijdens het concert viel de spanning echter snel weg, en kon iedereen genieten. De bewoners genoten van ons optreden, en zongen volop mee. En wij genoten van het zichtbare plezier van onze toeschouwers.
Het was een geslaagd en dankbaar optreden. Hulde aan mijn mede MIYO collega’s voor hun inzet en enthousiasme. En ook zeker voor de nieuwe collega’s die het repertoire tot een krappe 2 maanden geleden nog helemaal niet kenden!
De bewoners, en ook wij, zijn met een tevreden en blij gevoel naar huis gegaan. Op naar het volgende mooie  voorjaarsconcert!
 
Groetjes, Jolieke

Het laatste nieuws

Cosplay Photo Booth op de Japanmarkt

04 juni 2018
Cosplay Photo Booth op de Japanmarkt Al jaren horen we goede verhalen over de Japanmarkt van de bezoekers die ook komen tijdens de Leidse Hofjes Concerten. Daarom wilden wij dit jaar iets leuks neerzetten tijdens de markt. We hebben in overleg met het Siebold...

Beursvloer Wassenaar match nummer 1

04 juni 2018
Beursvloer Wassenaar matches Afgelopen maandag mochten wij een gedeelte van onze eerste match in ontvangst nemen. Wij waren namelijk met de Rabobank Wassenaar overeengekomen dat zij ons waterbidons zouden leveren en dat wij daar een...

Samenwerking met Taalhuis om Nederlands nog...

30 april 2018
Zing Nederlands met me in samenwerking met het Taalhuis Zaterdag 21 april was het zover: We zongen nogmaals met het concertorkest van Laurentius Nederlandse liederen ter bevordering van de taalverwerving. Vorig jaar september hebben we de eerste aanzet gedaan. Dit werd heel goed ontvangen door...

1e Beursvloer Wassenaar bij JK Dool

30 april 2018
Beursvloer Wassenaar   Wat een ontzettend leuk initiatief, een beursvloer. Ik had er nog nooit van gehoord. Misschien u wel, misschien ook niet. Daarom even de uitleg; De bedoeling van een beursvloer is dat bedrijven en vrijwilligersorganisaties met elkaar op een evenement komen en daarbij...