Nieuwsmenu

Nieuwsarchief

Bevrijdingsconcert was een feestje

In Sammersbrug beten we de spits af van onze voorjaarsoncerten
 
Woensdag 25 April was MIYO te gast bij WZH Sammersbrug in Den Haag. Het was voor ons de start van het seizoen met de voorjaarsconcerten. Altijd spannend zo’n eerste keer! De afgelopen weken is er keihard gerepeteerd om een mooi programma samen te stellen met Hollandse liedjes. Zeker voor alle nieuwe leden was het hard werken om al die liedjes ‘uit de oude doos’ onder de knie te krijgen.
Dit concert had nog een extra oranje tintje vanwege de aanstaande Koningsdag en Bevrijdingsdag. Naast ons ‘Oud Hollandse repertoire’ hebben we daarom ook een aantal bevrijdingsliederen gezongen, en het concert afgesloten met het Wilhelmus.
Voor het optreden was iedereen wat gespannen. Het was voor sommigen een beetje haasten om op tijd aanwezig te zijn, en op het laatste moment hebben we nog wat veranderingen in de zang doorgevoerd.
Tijdens het concert viel de spanning echter snel weg, en kon iedereen genieten. De bewoners genoten van ons optreden, en zongen volop mee. En wij genoten van het zichtbare plezier van onze toeschouwers.
Het was een geslaagd en dankbaar optreden. Hulde aan mijn mede MIYO collega’s voor hun inzet en enthousiasme. En ook zeker voor de nieuwe collega’s die het repertoire tot een krappe 2 maanden geleden nog helemaal niet kenden!
De bewoners, en ook wij, zijn met een tevreden en blij gevoel naar huis gegaan. Op naar het volgende mooie  voorjaarsconcert!
 
Groetjes, Jolieke

Het laatste nieuws

Samenwerking met Taalhuis om Nederlands nog...

30 april 2018
Zing Nederlands met me in samenwerking met het Taalhuis Zaterdag 21 april was het zover: We zongen nogmaals met het concertorkest van Laurentius Nederlandse liederen ter bevordering van de taalverwerving. Vorig jaar september hebben we de eerste aanzet gedaan. Dit werd heel goed ontvangen door...

1e Beursvloer Wassenaar bij JK Dool

30 april 2018
Beursvloer Wassenaar   Wat een ontzettend leuk initiatief, een beursvloer. Ik had er nog nooit van gehoord. Misschien u wel, misschien ook niet. Daarom even de uitleg; De bedoeling van een beursvloer is dat bedrijven en vrijwilligersorganisaties met elkaar op een evenement komen en daarbij...

Paasdienst in WZH Leilinde

09 april 2018
Paasdienst in WZH Leilinde Een week of drie geleden starten we met nieuwe liedjes. Deze keer hadden we het genoegen om met een pianiste dat te mogen doen. De repetities waren een genot. We repeteerden op ons honk in de garage, maar mochten ook een keer repeteren in Emmy's pianostudio. Dit...

Doek valt voor Doesje!

09 april 2018
Doek valt voor Doesje! Op het landelijke Gluren bij de Buren speelden we nog eenmaal de reprise van ons muziektheaterstuk Doesje. Zoetermeer ging voor de eerste keer mee met de landelijke datum. Dit was onze derde keer op dit bijzondere festival. Dit keer waren we te gast bij Marcia en haar man....